Středa odpoledne před velikonočními prázdninami. Většina žáků už spěchá ze školy s vidinou několika dnů volna. Účastníci další klubové akce se ale stěhují do cvičné kuchyňky na ZŠ Korunovační, kde se toto středeční odpoledne a ve čtvrtek dopoledne seznamují s kulinářskými kouzly exotické kuchyně. Co se dozvídají od pana profesora Lercha?
- Jak nakupovat ryby, jak poznat, že jsou čerstvé?
- Jak připravit filety z ryb a jak využít odpad?
- Čím nahradit hovězí maso?
- Co je to kari, kurkuma, muškátový oříšek a květ, skořice, badyán, koriandr..?
- Jak chutnají a odkud jsou karambola, papája, granátové jablko, jackfruit, passion fruit, rambutan a durian…?
- Čím ochutit saláty a omáčky? Co třeba šťávou z granátového jablka?
- K čemu slouží, jak chutnají a voní touleň srdčitá, rdesno vonné, máčka smrdutá, perila křovitá a další rostliny?
- Jak správně vařit rýži a kterou si vybrat?
- A co takhle orebice?
- A flambování?
Prostě spousta novinek, chuťových zážitků…krásný začátek velikonočních svátků.
Další klubová akce proběhne v druhé polovině května (19. nebo 26. 5.). Půjde o sobotní exkurzi do Českého krasu – aneb znáte třemdavu, medovník, tolitu, pupkovec kozlík, lilie? Nebo chytili jste někdy třeba cvrčka? A co dělá, když striduluje? A třeba najdeme i plazy a obojživelníky Českého krasu. A možná zaujme i travertin…